همه چیز در مورد بیمه حوادث دانش آموزی؛ بررسی حق بیمه و پوششهای بیمه دانش آموزی
فرض کنید در مدرسه، به عمد یا غیر عمد، مدادی در چشمان یکی از دانش آموزان فرو برود. چه کسی مسئول جبران صدمات جسمانی وارد شده به دانش آموز است و هزینههای خسارات را چه کسی پرداخت خواهد کرد؟
از سال ۱۳۶۱ و طبق ماده ۵۸ قانون شورای عالی، بیمه حوادث دانش آموزی برای تمامی مراکز تحت نظر آموزش و پرورش اجباری شد و تمامی مدیران موظف شدند مبلغ مشخصی را تحت عنوان حق بیمه از دانش آموزان دریافت کنند. این هزینه، معقول برآورد شده است تا خانوادههای بی بضاعت نیز بتوانند بدون هیچ سختی و فشاری هزینهی آن را بپردازند. (این بیمه با مسئولیت مدیران مراکز آموزشی متفاوت است.
مفاد این بیمهنامه هر ساله کاملتر میشود و هزینههای درمانی بیشتری را تحت پوشش قرار میدهد. سازمان آموزش و پرورش بیمه دانش آموزی را برای تمامی مدارس اجباری کرده است و همهی دانش آموزان باید از طرف مدرسهی خود بیمه شده باشند، حتی اگر دانش آموز مشغول به تحصیل نباشد.
در ادامه قصد داریم به معرفی کامل بیمه نامه دانش آموزی و پوششهای آن بپردازیم. با ما همراه باشید.
معرفی بیمه «حوادث و درمان مازاد دانش آموزی»
وزارت آموزش و پرورش هر ساله در زمان ثبت نام، کلیهی مدارس را موظف میکند تا تمامی دانش آموزان را در تمام مقاطع تحت پوشش بیمهای قرار دهند که این بیمه با عنوان «بیمه حوادث و درمان مازاد دانش آموزی» شناخته میشود. این بیمه در دستهی بیمه نامههای اجباری قرار گرفته است و تمامی دانش آموزان باید تحت پوشش این بیمه قرار بگیرند.
بر اساس این بیمه نامه اگر صدمات جسمانی به دانش آموزی وارد شود، چه عمد و چه غیر عمد، شرکت بیمه طرف قرارداد آموزش و پرورش هزینههای ناشی از صدمات جسمانی را به دانش آموز پرداخت میکند. در اصل این بیمه نامه قراردادی بین آموزش و پرورش با بیمه دانا است.
اگر حادثه رخ داده برای دانشآموزان یا مراجعین منجر به فوت و نقص عضو شود و مسئول حادثه مدیر مرکز باشد، شرکت بیمه غرامت دیه تعیین شده را پرداخت خواهد کرد. سقف تعهدات پوشش دیه برابر با دیه اعلام شده از سوی مراجع قضایی در هر سال است. در سال ۱۴۰۲ میزان دیه فوت کامل در ماههای حرام یک میلیارد و دویست میلیون تومان، و در ماههای عادی ۹۰۰ میلیون تومان خواهد بود.
بیمه سلامت دانش آموزان چیست؟
از موارد تحت پوشش این بیمه نامه میتوانیم به پرداخت غرامت فوت، نقص عضو و هزینههای پزشکی بپردازیم. طبق بیمه نامه بیمه حوادث دانش آموزی، شرکت بیمهگر موظف است خسارات ناشی از حوادثی که خارج و داخل مدرسه، آموزشگاه و مراکز وابسته به آموزش و پرورش و در اردوهای دانش آموزی یا راهیان نور رخ میدهند را، تا سقف تعهدات مندرج در بیمه نامه، پرداخت کند.
در نظر داشته باشید که حتما باید نام فرد خسارت دیده در لیست افراد بیمه شده مرکز آموزشی ثبت شده باشد. اعتبار بیمه سلامت دانش آموزان برای فرد بیمه شده ۱۲ ماه است و لازم است هر ساله توسط مدیر مدرسه یا مرکز آموزشی دانش آموز، تمدید شود.
بیمه حوادث دانش آموزی چه مواردی را تحت پوشش قرار میدهد؟
• جبران غرامت فوت
• جبران غرامت نقص عضو دائم کلی یا جزئی و از کار افتادگی
• جبران هزینههای درمان سرپایی و بیمارستانی
• جبران هزینههای درمان عملهای جراحی ناشی از بیماری
چه کسانی تحت پوشش بیمه حوادث دانش آموزی قرار میگیرند؟
• دانش آموزان مدارس دولتی و غیر دولتی
• دانش آموزان مدارس شبانه و مدارس بزرگسال
• دانش آموزان مدارس نهضت سواد آموزی
• دانش آموزان مدارس استثنایی
• دانش آموزان هنرستانها و مراکز کار و دانش
• دانش آموزان مدارس تحصیل از راه دور
• دانش آموزان مشغول به تحصیل در مدارس ایرانی خارج از کشور
• دانشجویان دانشگاه فرهنگیان
• دانش آموزان و مربیان پیش دبستانی و نوباوگان مهد کودکهای تحت نظر وزارت آموزش و پرورش
• دانش آموزان سال آخر دورهی دوم متوسطه که تا پایان سال تحصیلی موفق به کسب نمره قبولی در واحد درسی خود نشدهاند
• کلیهی کارکنان آموزشی و اداری آموزش و پرورش و خانوادهی تحت تکلفشان(همسر و فرزندان) که به تبع آنان دارای دفترچه بیمهگر پایه باشند
• بازنشستگان فرهنگی که مجددا در آموزش و پرورش مشغول به کار شدهاند
نرخ و حق بیمه دانش آموزی در سال ۱۴۰۲ چقدر است؟
نرخ بیمه حوادث دانش آموزی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته تغییری نکرده است. حق بیمه سالانهی بیمه شدگان در بیمه نامه سلامت دانش آموزان سال ۱۴۰۲، ۲۷۵۲۳۰ ریال است که با احتساب ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده ۳۰۰۰۰۰۰ ریال میشود.
در نظر داشته باشید که این هزینه باید از دانش آموزان دریافت شود و مدارس وظیفهای در قبال پرداخت آن ندارند. در ضمن حق بیمه دانش آموزی ثابت نیست و نرخ آن هر ساله توسط وزارت آموزش و پرورش تعیین و اعلام میشود فلذا دریافت هر مبلغی بیشتر از مبلغ اعلام شده توسط مدیران مدارس غیرقانونی و ممنوع است.
نحوه دریافت خسارت بیمه شدگان بیمه حوادث دانش آموزی چگونه است؟
بیمه گذار لازم است بلافاصله بعد از وقوع حادثه مراتب آن را به شرکت بیمه اطلاع داده و مدارک و مستندات مورد نیاز را برای شرکت بیمه ارسال کند. شرکت بیمهگر نیز موظف است مبلغ خسارت را ظرف ۱۰ تا ۳۰ روز آینده به بیمهگذار پرداخت کند. بهتر است بلافاصله بعد از وقوع حادثه، کارشناسان شرکت بیمه را از آن باخبر کنید و مدارک خود را ارسال کنید، اما حداکثر مهلت شرکت بیمه برای اعلام خسارت و ارسال مستندات، ۳ تا ۴ ماه(برای دریافت خسارت فوت) بعد از تاریخ انقضای بیمه نامه است.
اعتبار این بیمه برای هر دانش آموز ۱۲ ماه است و لازم است هر ساله توسط مدیر مدرسهی دانش آموز، تمدید شود. این قرارداد بیمه ای بین وزارت آموزش و پرورش و شرکت بیمه دانا بسته شده است و والدین نمیتوانند خود به صورت جداگانه برای انتخاب و خرید بیمه دانش آموزی اقدام کنند.
نکته ای که لازم است بدانید این است که حتی اگر در تابستان حادثهای برای دانش آموز رخ دهد، شرکت بیمه موظف به پرداخت خسارت خواهد بود، زیرا اعتبار این بیمه نامه ۱۲ ماه است و اگر مدت بیمه را از زمان ثبت نام تا ۱۲ ماه بعد در نظر بگیریم، شرکت بیمه تمام ماههای تحت پوشش هزینههای مربوط به خسارات را در برمیگیرد. پس هر اتفاقی در مدت اعتبار بیمه نامه، در هر ساعتی از ۲۴ ساعت شبانه روز برای افراد تحت پوشش این بیمه بیفتد، خسارات آن تحت پوشش بیمه دانش آموزی قرار میگیرد. مثلا یک حادثه جراحت یک دانشآموز در انفجار مین در کردستان، بیمه دانا زینهای معادل 150 میلیون ریال جهت انجام کارهای درمانی بیمه حوادث دانش آموزی به خانواده این دانشآموز پرداخت کرد.
ردیف نوع حادثه سقف پرداختی غرامت بیمه حوادث دانشآموزی
1 کمک هزینه بابت تهیه 200 سمعک در کل کشور برای هر دانشآموز ۲ میلیون تومان
2 پرداخت 10 غرامت فوت خارج از مدرسه برای هر دانشآموز ۱۰ میلیون تومان
3 پرداخت هزینه خرید یا پیوند کلیه ۳ میلیون تومان
4 پرداخت هزینه درمان سرپایی آسیب دیدگی ها ۶ میلیون تومان
5 غرامت فوت 10 میلیون تومان
6 غرامت نقص عضو 150 میلیون تومان
7 هزینه عمل جراحی افزون بر سهم بیمه پایه ۲ میلیون تومان
8 کمک هزینه کاشت حلزون برای هر دانشآموز 10 میلیون تومان
دیدگاهتان را بنویسید